Силикон за храну постаје нова ера дневних потреба

- Nov 24, 2018-

Силикон за храну, наизглед непознат назив, постао је све популарнији код мајчинских и дечијих производа. Као нова врста материјала која се примјењује на производе као што су брадавице, бочице, чаше, четке за зубе и чак кашике, несумњиво је да је широк примјени и трикови рекламирани од стране различитих трговаца. Шта је силикон хране? Интервјуисали стручњаке из релевантних области и истражили их.


Према експертима, силика гел са хранљивим састојцима је неоргански полимер колоидни материјал формиран поликондензацијом силицијумске киселине. Његова главна компонента је СиО2 • нХ2О. Њен садржај је изнад 98%. Није токсичан и неукусан, а његова хемијска својства су стабилна. Поред калцијеве алкалије и поред флуороводоничне киселине, не реагује са било којом солом киселинске базе. Може издржати високе температуре од 220 ° Ц и може се користити у микроталасној пећници без било каквих нежељених ефеката на људско тело. То је сигурније и здравије од других материјала. На примјер, уобичајене пластичне масе се морају додавати са великом количином антиоксиданата, пластификатора, стабилизатора итд. Који су штетни за људско тијело, а пластика може проузроковати излагање еколошких хормона и масти у људском тијелу под условима високе температуре. Акумулиран у организацији. Једноставно речено, силикон за храну има јаке стабилне особине и више је у складу са здравим и сигурним животним захтјевима. Заправо, у домовима обичних људи постоје трагови силика гела који се налазе у храни, најчешћи је заптивач који се користи у штедљивом поду за заптивање, лако се чисти и нетоксичан и безопасан.


Тренутно се силиконски производи од прехрамбеног производа који су углавном укључени у тржиште углавном класификују у силика гел са фармацеутским сјајем и силикагелом за храну, али морају бити сертификовани од стране државне управе за храну и лекове. Производи за децу и малчице на тржишту у Кини углавном прате три националне стандарде: Кина, Сједињене Америчке Државе и Европа. Стручњаци сугеришу да приликом куповине треба знати које земље се примењују и да ли је потврђена од стране Државне агенције за храну и лекове или треће стране агенције за тестирање како би се осигурало да је истина.


Са порастом силика гела у иностранству у иностранству, доказано је да су његови учинци на здравље и сигурност домаћи произвођачи почели да замјењују оригиналне пластичне материјале и углавном се користе у производима за мајчину и дјецу, али су неки од њих примијенили овај материјал свакодневно потребе. У свакодневним потребама, као што су чаше, чаше, калупи за печење, паралице и слично. У исто време, она је компатибилнија са другим материјалима, а постоје различите комбинације материјала као што су керамички силика гел и стаклени силика гел. Док је лепа и издржљива, она такође наглашава концепт здравог живота, еколошке санитарије.


Стручњаци су рекли да замена конвенционалних материјала од силика гела Баилију хране постаје тренд у развоју и дизајнирању будућих дневних потреба. Популарност ниско-карбонских животних концепата такође је подстакла развој и пажњу еколошких материјала. У наредних неколико година, силикон за храну постаје уобичајени материјал за дневне потребе у сваком домаћинству.


Par:Силиконске методе одржавања, безбедности и одржавања хигијене Sledeći:Зашто се старају производи од силикона?