Једноставно разумевање карактеристика силика гела

- Oct 29, 2018-

Силикагел је високо активни адсорбентни материјал, који је аморфна супстанца са хемијском формулом мСиО2 · нХ2О. Он је нерастворан у води и било који растварач, нетоксичан и без укуса, хемијски стабилан, и не реагује са било којом супстанцом, осим јаким алкалијама и флуороводоничном киселином. Различити типови силика гела имају различите микропорозне структуре услед различитих производних метода. Хемијски састав и физичка структура силика гела утврђују да има много других сличних материјала који је тешко замијенити: високе перформансе адсорпције, добру термичку стабилност, хемијску стабилност и високу механичку чврстоћу.

Силикагел је класификован према величини пора: макропорозни силика гел, груби поре силикагел, силика гел типа Б, и фине силика гел. Због различите поре структуре, њихова својства адсорпције су различита. Груби порични силика гел има већу количину адсорпције у случају високе релативне влажности, а фине силика гел упија више од грубог поре силика гела у случају релативно ниске релативне влажности, док силика гел типа Б има пор структура у грубим и финим пореима. Између силика гела, количина адсорпције је такође између грубих и финих поре. Макропорозни силика гел се углавном користи као носач катализатора, средство за подлогу, абразив за зубе и слично. Према томе, различите сорте треба одабрати према различитим врстама употребе.

После силика гела адсорбира влагу, може се регенерисати изложеност, печење, сушење ваздуха и слично.

Хемијски састав силикагела десикант:

Силикагел десикант - главна компонента је силицијум диоксид, који се пречишћава од природних минерала у пелете или перле. Као десикант, његова микропорозна структура (просечна 2А) има добар афинитет за молекуле воде. Најприкладнија атмосферска апсорпција влаге за силика гел је собна температура (20 ~ 32) и висока влажност (60 ~ 90%), што може смањити релативну влажност околине на око 40%.

Десикант је средство за уклањање воде које апсорбује влагу из атмосфере. Његов принцип сушења је да физички адсорише молекуле воде у својој структури или хемијски апсорбује молекуле воде и промени своју хемијску структуру како би постао још једна врста. супстанца.

Силикагел који се мења у боји: обично се користи за одржавање инструмента и равнотежу сувим. По апсорпцији воде постаје црвена. Неуспешни силика гел се може користити након сушења и регенерације. Амин, НХ3, О2, Н2 итд. Могу се осушити.

Silicone kitchenware

Par:Како одабрати силиконски кухињски прибор? Sledeći:Једноставно разумевање карактеристика силика гела