Кратка анализа развоја апликација кинеске индустрије силиконске гуме у будућности

- Nov 08, 2018-

Индустрија силиконске гуме последњих година постигла је изузетне резултате. Са скоковима и границама потрошње, индустрија силиконске гуме почела је да се трансформише од специјалних гума високих перформанси до масовне синтетичке гуме, што га чини једним од најкориснијих гумених сорти. Пријављено је да су од потрошње гуме у гумама природна гума износила 41,8%, стирол-бутадиен каучук и бутадиен каучук чинили су 28,4%, а силиконска гума се обично користи само у грађевинским не-гуменим пољима као што су заптивна и проводна дугмад , само гума 6,4% укупне потрошње.


Стога, како силиконска гума замењује друге гумене типове у сегментацији неких гума, његова потрошња ће се умножавати и тржишни простор ће се даље отворити. У том погледу, индустрија се такође слаже са горе наведеним тачкама. Процењује се да ће до 2015 године силиконска гума заузети 10% до 15% укупне потрошње гуме, односно очекује се да ће потрошња силиконске гуме достићи 1 милион до 1,5 милиона тона, а до 2020. године, рачуне силика за укупну потрошњу гуме. Очекује се да ће се однос достићи од 20% до 33%, односно очекује се да ће потрошња силиконске гуме достићи 3 до 5 милиона тона.


Другим речима, развојни потенцијал и дугорочни развој индустрије силиконског каучука су веома атрактивни, а његов брз развој ће такође имати велики утицај на индустрију узводно и низводно. Заправо, узрочни и низводни учинак повезивања индустрије индустрије силиконске гуме почиње да се појављује постепено. Неки стручњаци су истакли да је највећа светлост у развоју индустрије силиконске гуме у томе што у великој мјери може повећати домаћу стопу самоосјећања гуме.


Према статистичким подацима, ако се проценат силиконске гуме у кинеској потрошњи од гуме повећа са садашњих 6,5% на 33% до 2020. године, укупна стопа домаћег самозадовољавања кинеске гуме може се повећати са око 50% на преко 80%, што је у великој мјери олакшава гуму. Снабдевање напетости и смањење трошкова производње у гумарској индустрији.


Може се видјети да развој индустрије силиконског гума није само појединачни развој појединачних индустрија, већ укључује и заједнички развој многих индустрија, што има далекосежан значај за повећање профитабилности гумарске индустрије и побољшање ниво квалитета гумених производа.


Par:Употреба и безбедност посуда од силикона Sledeći:Да ли је сигурносна машина за прање посуђа од силикона?