Svakodnevna upotreba i održavanje kalupa za silikonske kolače

- Apr 25, 2019-

Silikonski kalup za tortu je vrsta kalupa napravljenog od silikona koji donosi kvalitet hrane. To je vrsta proizvoda u silikonskim proizvodima. Koristi se uglavnom u kuhinjskom priboru. Može se koristiti za pravljenje kolača, pica, hljeba, moussea, žele, hrane, čokolade. , puding, pita od voća itd.

Pitanja na koja moramo obratiti pažnju prilikom upotrebe silikonskog kalupa za tortu su sljedeća:

  • Nakon prvog i svakog puta, koristite vruću vodu (razrijeđen deterdžent) ili je stavite u perilicu posuđa. Za čišćenje ne koristite abrazivni deterdžent ili pjenu. Pazite da se silikonski kalup za torte dobro osuši prije svake upotrebe i prije skladištenja.

  • Prilikom pečenja potrebno je otvoriti silikonski kalup za torte na ravnom limu za pečenje. Ne dopustite da se kalup osuši, kao što je šestomjesečni kalup, imate samo tri kalupa, a ostala tri kalupa morate napuniti vodom. U suprotnom, kalup će se ispeći i smanjit će se radni vijek. Da bi se postigao najbolji učinak pečenja proizvoda, mala količina ulja za pečenje protiv lijepljenja može se prije pečenja lagano nanijeti na površinu silikonske šalice.

  • Kad je pečenje gotov, izvadite cijelu tepsiju iz pećnice i pečeni proizvod stavite na rešetku da se hladi dok nije potpuno hladna.

  • Silikonski kalup za torte može se koristiti samo u pećnicama, pećnicama i mikrotalasnim pećnicama, nikako se ne smije koristiti izravno na plin ili struju ili direktno iznad grijaće ploče ili ispod roštilja.

  • Ne koristite pravi nož ili druge oštre instrumente na kalupu za silikonski kolač, ne može biti pod stresom, izvučeno, nasilno

  • Silikonski kalup za tortu (zbog veze između statičkog elektriciteta) lako upija prašinu, kad se ne koristi dulje vrijeme, najbolje je smjestiti u karton, staviti na hladno mjesto.

  • Ne isperite hladnom vodom odmah nakon što je pećnica produljena.


Par:Na šta treba uzeti u obzir prilikom kupovine silikonskih rerna Sledeći:Променљива перцепција силикона