Da li silikonska posuda za led šteti zdravlju ljudi

- May 13, 2019-

Da li silikonska posuda za led šteti zdravlju ljudi?

Ljeto je ovdje, a to znači da ćete provoditi dosta vremena pokušavajući ostati cool. Jedan od najbržih načina da se ohladite je iznutra prema van: ništa nije kao ledeno hladno piće koje snižava vašu temperaturu i pomaže vam da se osvežite na vrući dan.

Najbolji način da dobijete hladno piće je led, naravno. Kocka, obrijana ili slomljena, led je dugo bio ne-tajno oružje za udaranje vrućine. Ako u posljednje vrijeme niste kupili novu ladicu za led, možda ćete biti iznenađeni svim dostupnim opcijama. Zamrzavanje vode je prilično jednostavan zadatak, ali postoje sve vrste različitih načina za obavljanje posla, od tradicionalnih plastičnih posuda za led do novih silikona i kockara od nehrđajućeg čelika.

Mnogi ljudi mogu brinuti o materijalu, ovdje vam preporučujemo kalup za silikonski led, ovaj materijal rijetko šteti zdravlju ljudi. Silikon ne sadrži BPA, tako da ste na tom frontu dobri ako odaberete silikonske posude za led kao alternativu plastici. Dok je plastika vrsta polimera, silikon je fleksibilna smola napravljena sa silicijem - bolje poznata kao pijesak za prosječnog narkića na plaži. Kutije za kocku od silikonskog leda su mekane i savitljive, a čini se da ne ispiraju nikakve hemikalije u hranu ili vodu na niskim temperaturama. Iako postoje izvještaji da su silikoni isparavani u hranu na vrlo visokim temperaturama - mislim da su pladnjevi za pečenje i kalupi za kolače - neuvjerljivi, i ne bi ni najmanje utjecali na vaše aktivnosti stvaranja leda. Ako se brinete o BPA, silikonske kocke za led su sigurniji izbor od plastičnih.

     Tako će vam ladica za led postati najbolji izbor

 


Par:Kako koristiti silikonski kalupi za tortu Sledeći:Brzi razvoj i primjena silikonskih kalupa za kolače