Kako očistiti mirisni silikonski ledeni nosač

- May 17, 2019-

Kako očistiti miris silikonske posude za led

Silikonsko ledeno ležište olakšava vađenje leda, ali one imaju jednu veliku manu: s vremenom, pokupljaju mirise iz zamrzivača, što ledu daje neugodan okus. Zato smo bili zainteresovani da pročitamo u New York Times-u o metodi uklanjanja mirisa: ispecite posude sat vremena u pećnici od 350 stepeni. (Silikon može izdržati temperature do 500 stupnjeva, tako da nema rizika od taljenja posuda.)

Da li bi metoda radila i na jačim mirisima koje su ostavili predmeti kao što su pesto, čili u adobu, ili mljeveni češnjak u ulju (sve stavke koje obično zamrzavamo u malim količinama u posudama za kocku leda za kasniju upotrebu)?

Da bismo to saznali, napunili smo silikonske posude za led s pastom od čistog luka, luk, češnjaka, inćuna i maslinovog ulja te ih hladili preko noći. Kada smo ispraznili pladnjeve i oprali ih sledećeg jutra, svi su još uvek jako mirisali na pastu. Zatim smo ih pecili u pećnici od 350 stepeni na sat vremena. Trik je radio prelepo, eliminišući sve mirise.

Pokušali smo i alternativne metode dezodoriranja, kao što je namakanje u otopini sode ili octa preko noći ili ključanje u vodi sat vremena, od kojih nijedan nije potpuno uklonio miris.

Za poneti: Pečenje je odlična metoda za uklanjanje čak i jakih mirisa iz ledenih posuda. Samo budite sigurni da su vaše posude za led silikon, a ne guma, koja će se otopiti u vrućoj pećnici.


Par:Za i protiv pečenja sa silikonom Sledeći:12 savjeta za ovladavanje pečenja silikonskim kalupima