Kako zadržati hranu ili voće svježim? Odabirom silikonskih protežućih poklopca

- Dec 11, 2019-

Silikonski rastezljivi poklopci su ekološki prihvatljivi, jer se mogu koristiti za neodređeno vrijeme, za razliku od omotanog omotača, što je predmet za jednokratnu upotrebu koji se u većini područja ne može reciklirati. Pored ovoga, silikonski rastezljivi poklopci su izuzetno povoljni, postavljaju se na gotovo bilo koji spremnik i stvaraju nepropusnu zaptivač kako bi hrana bila svježa. Silikon može izdržati ekstremne vruće i hladne temperature, tako da su silikonski rastezljivi poklopci obično zamrzivači i mikrotalasni. Štaviše, silikon je prirodno bez BPA, za razliku od mnogih plastičnih posuda za skladištenje hrane.

Važno je riješiti se prehrambenog otpada, ali postoje i više ekološki prihvatljivi načini da sačuvate svoje ostatke nego upotrebom omotača. Silikonski rastezljivi poklopci postavljaju se na posude gotovo bilo koje veličine i možete ih ponovo koristiti stotine puta.

Silikon je neporozan i hrana se ne drži za njega, tako da se silikonski rastezljivi poklopci uglavnom lako čiste. Većina je sigurna u mašini, što čišćenje čini još lakšim. Ovisno o veličini kompleta i njegovoj kvaliteti.

Silicone-Suction-Lid-bowl-Wrap-Silicon-Stretch-Lids-Universal-Food-Cover-For-Cookware-Kitchen-2PC-LOT


 

Par:Нова наруџба за купке од силиконског светла од стране купца Sledeći:Бели лук