Kako lako ukloniti kockice leda iz ladice

- May 17, 2019-

Kako lako ukloniti kockice leda iz pladnja

1. Sipajte hladnu vodu na dno ladice. Bez obzira na vrstu pladnja za kocku leda, uvek je dobra ideja da počnete sa hladnom vodom preko donje strane ležišta. To će pomoći da se razbije pečat koji drži kockice leda na materijalu.

Nemojte koristiti vruću ili čak toplu vodu, inače možete otopiti led. Držite posudu za kocku leda iznad sudopera i vodite vodu iz slavine preko dna pladnja.

Stavite zdjelu ili cjedilo u sudoper ispod kockica leda u slučaju da se bilo koji od njih raspusti i ispadne.

2. Savijte krajeve ladice u suprotnim pravcima. Okrenite pladanj za kocku leda tako da je okrenut na desnu stranu. Držite jedan kraj fioke u bilo kojoj ruci i lagano okrenite svaki kraj ladice u suprotnim pravcima. Jednom rukom savijte pladanj dalje od sebe dok ga drugom rukom savijate prema sebi. Otpustite savitljivu i zatim okrenite strane u drugom smjeru.

Tako savijanje pladnja omogućava ulazak vazduha između leda i pladnja, što će osloboditi kocke iz džepova.

Ako imate stari metalni pladanj sa polugom na njemu, povucite polugu da pomerite metalne delove i oslobodite led.

3. Položite prst i dodirnite kocku leda da biste je izvukli. Da biste uklonili jednu kocku leda iz ležišta, oblizite vrh kažiprsta. Dok je još mokar, kucnite prstom po kocki leda koju želite. Tečnost na prstu će se smrznuti nakon kontakta sa ledom i formirati vezu, pa kada podignete prst, kocka leda će lako izaći iz džepa pričvršćenog za prst.

Da biste isključili kocku, jednostavno potopite vrh prsta u piće i pustite da se veza rastopi.

4. Bacite led u posudu. Ako želite sve ili nešto leda iz ležišta, a ne samo jednu kocku, postavite pladanj preko široke posude. Držite pladanj jednom rukom i drugom rukom pokrijte led koji želite da ostane u pladnju, a zatim okrenite pladanj tako da led padne u posudu.

Ako je potrebno, dajte dnu pladnja brzim praskom rukom ako su neke od kocki još zaglavljene.Par:Kako napraviti voćni led i kavu led Sledeći:Silikonski rukav