Kako koristiti Silikonski Bakeware

- May 10, 2019-

Kako koristiti Silikonski Bakeware


Silikonski pribor za pečenje, za razliku od staromodnog tipa metala, ne hrđa. Osim toga, ne zahtijeva nikakvo podmazivanje prije upotrebe, što ga čini zdravijim za upotrebu od drugih posuda. Ipak, trebat će vam da se naviknete ako ste navikli na pečenje s metalnim posudama. Evo kako se koristi silikonski alat za pečenje:

Preskočite ulje. Hrana koju pečete neće se držati na visokotehnološkim silikonskim posudama. Ipak, ako recept zahteva podmazivanje ili brušenje tiganja, neki proizvođači silikonskih proizvoda za pečenje preporučuju da koristite ulje ili brašno, jer to može da promeni ukus gotovog proizvoda.

Dodajte malo podrške. Jedini nedostatak silikonske posude za pečenje je to što je fleksibilan da olakša uklanjanje pečenih predmeta, ali je i malo nestabilan kada se napuni testom. Postavite list kolačića ispod silikonske posude da biste dodali podršku, što će vam olakšati uklanjanje iz pećnice kada završite pečenje. Postavite nosač ispod silikonskog tiganja prije nego ga napunite tijesto ili ga stavite u pećnicu.

 

Koristite silikonske posude bilo gde.   Silikonska posuda za pečenje može biti zamrznuta, pečena ili čak mikrovalna. Plus, to je i perilica posuđa. Za razliku od drugih posuda, ne postoji opasnost od pucanja, topljenja ili drugih problema ako pokušate da zamrznete ili mikrotalasnu posudu. Međutim, nemojte koristiti silikonski pribor za pečenje na štednjaku.

Pažljivo pazite. Pecite na uobičajenoj temperaturi, ali pažljivo pratite tokom pečenja. Ovo je posebno važno za prvih nekoliko puta kada pečete sa silikonskim posudama za pečenje dok ne dobijete osećaj kako oni rade u vašoj peći. Neke stavke mogu da kuvaju brže, dok će ostale trajati duže nego kod tradicionalnih posuda. Mnogi pekari su primijetili da silikonska posuda za pečenje rezultira ravnomjernijim pečenjem od običnih tava.

Uklonite zapečeni predmet. Jedna od prednosti silikonskog pečenja je da se pečeni predmet mnogo lakše uklanja iz tiganja. Samo malo potresite silikonsku posudu i kolač će skliznuti iz tave. Ne pokušavajte koristiti noževe ili oštre predmete za uklanjanje pečenih proizvoda; one mogu oštetiti silikonski pribor za pečenje.

Čuvajte silikonske posude. Silikonski pribor za pečenje ne zahtijeva poseban tretman prilikom skladištenja. Vrlo su fleksibilni i zadržat će svoj oblik i nakon savijanja za skladištenje.

Silikonski pribor za pečenje je mnogo lakši za upotrebu od metalnih ili staklenih tava. Vaše je pečene predmete mnogo manje verovatno da će se zalijepiti, a mogu se prenijeti u zamrzivač ili mikrovalnu u posudu za pečenje.Par:Prednosti kuhanja sa silikonskim pećnicama Sledeći:Kako koristiti silikonski paneli za pečenje