Kako koristiti silikonski paneli za pečenje

- May 30, 2019-

Uz našu kolekciju silikonskih kalupa za izradu kolača u obliku pseće kosti, torte u obliku rođendana, mafine za štampanje šapa i još mnogo toga, postali smo dio stručnjaka na najbolji način da koristimo silikonske posude za pečenje. Zato smo sastavili ovih sedam savjeta za pečenje sa silikonskim posudama. Ovo bi vam trebalo pomoći da sljedeći put budete trebali napraviti tortu za pse ili tortu.

1. KORISTITE SPREJ ZA KUHANJE

Za početak, iako se silikon smatra non-stick materijalom, otkrili smo da to nije uvijek potpuno istinito. Zato, pre nego što pečemo kolače za naše štence, uvek silikonsku posudu za pečenje uvek premazujemo sprejom za kuhanje. To osigurava da će silikon, u stvari, biti neprikladan.

2. POSTAVITE SILIKONSKU PANUU NA LISTU KUHINJA

Primetićete da su silikonske posude za kolače fleksibilne. To ih čini lakim za skladištenje, a kasnije se lako izvlači kolač iz kalupa. Ali kada se sipa kolač od kolača, pa, stvari mogu postati neuredne. Ako pokušate da pokupite silikonsku posudu punu testa, postoji dobra šansa da ćete ga prosuti po celom mestu. Zato preporučujemo da postavite svoje silikonske posude za pečenje na listić kolačića pre nego što ulijete testo. To će olakšati postavljanje posuda u pećnicu i, s druge strane, lakše vađenje kada se torta završi.

3. TAMNO OBELEĆE SILIKONSKE PANSKE POTREBNE DODATNO VREME

Možda ćete primetiti da prilikom pečenja kolača, kolača, kukuruznog hleba ili bilo čega drugog u vašem silikonskom posudi za pečenje, stvari traju malo duže dok se kuvaju. To je zato što ako je vaša posuda za tortu tamna, potrebno joj je dodatno vreme. Pogledajte uputstva na kutiji za kolače ili receptu za sve što pravite, i pratite uputstva za tamno pečenje. Obično je samo dodatnih pet ili 10 minuta više.

4. PRATITE TEMPERATURE PEĆI KAO LISTA NA TORTU, MUFFIN ILI BISCUIT MIX

Silikonske posude su sigurne za upotrebu na visokim temperaturama. Zato možete koristiti silikonske kalupe u pećnici kao iu mikrotalasnoj pećnici. Pečeni smo na temperaturama do 375 stepeni, a posude za torte su bile sasvim u redu.

5. HLADNE SILIKONSKE TORTE NAKON PEČENJA

Hladit ćete ono što ste kuhali u svom silikonskom posuđu za pečenje na isti način na koji biste hladili kolač napravljen u metalnoj ili staklenoj tavi. Veoma je važno da pečenu tortu stavite na rashladni stalak tako da kuvano tijesto može da se ohladi. Potrebno vam je najmanje 30 do 45 minuta da se kolač kuhan u silikonskom kalupu ohladi do kraja.

6. PEEL SILICONE PAN AWAY

Možda je ovo najbolji dio u kuhanju sa silikonskim posudama za pečenje. Kada vam je torta hladna, samo okrenite tiganj i odlepite ga od kolača. To možete učiniti tako da se odlepite jer je silikon fleksibilan i lako se savija. Ako ste obložili tiganj ili kalup sa sprejom za kuvanje, nijedna torta ne bi trebalo da ostane u posudi kada je potpuno savijena.

7. PRANJE U VRHU STOLA ZA PRANJE POSUĐA

Evo još jedne prednosti kuhanja sa silikonskim posudama za pečenje - kao i svaka druga posuda za torte, možete je oprati u mašini za sudove. Mi uvijek stavljamo naše torte u gornji stalak, i oni izlaze iskričavo čisto.

Važno je napomenuti da nikada ne bi trebalo da sečete tortu dok ste još u silikonskom kalupu. Dok je silikon svestran, nije neprobojan. Ovo smo naučili na teži način jednom kada smo koristili naš tanjur za kosti za pseće kosti kako bismo napravili kolače za nas - ne pse. Odlučili smo da poslužimo kolače direktno iz tave. Koristeći samo nož za maslac, isečemo pravo kroz dno posude. Iako su kolači bili ukusni, to je bio zadnji put da koristimo tu tavu.


Par:Kako koristiti Silikonski Bakeware Sledeći:Za i protiv pečenja sa silikonom