Да ли је силиконско посуђе безбедно?

- Jul 21, 2017-

Овде у ТуФенг-у, потражимо алтернативу пластици где год је то могуће и изаберите производе направљене са сигурним, инертним материјалима који неће исцрпљивати хемикалије. Такође тражимо производе врхунског дизајна и функционалности јер верујемо у прилагођавање наших домова тако да укључују само сигурне и поуздане материјале. Силикон за храну у посуђеним посуђем је фантастична и сигурна алтернатива пластичној посудици и што је најважније, то је без БПА-а, без олова, без ПВЦ и без фталата. Према заговорници потрошача Дебре Линн Дадд, "У мом истраживању, описима који сам прочитао о силиконској гуми описао је као хемијски инертан и стабилан, тако да је мало вероватно да ће реаговати са храном или излијечити ни паре", додала је она. силикон "није токсичан за водене организме или органе у тлу, то није опасан отпад, иако није биолошки разградљив, може се рециклирати након животног века употребе."

У наставку су основне информације о предностима силикона:

  • Природно : силикон је инертан гумени материјал који је сигуран, издржљив и флексибилан. Силикон је састављен од силикона (природни елемент присутан у органским материјалима попут песка, кварца и камена). Силицијум се трансформише у силикон у комбинацији са кисеоником, угљеником и водоником.

  • Не-токсични : Због тога што је природни материјал, не садржи никакве токсичне хемикалије попут оних које се налазе у пластичној индустрији као што су БПА, олово и фталати. Такође је хигијенски, хипоалерген и отпоран на бактерије. Силикон не реагује са храном или пићима и не производи опасне испарења.

  • Чисто : Силикон је изузетно једноставан за чишћење. Може се безбедно кувати за стерилизацију и може се очистити у машини за прање судова. Одређена јака мирисна храна може прожимати силикон, иако се то лако може отклонити кухањем у води. Силикон такође не доводи до поремећаја или оштећења при продуженом излагању.

  • Свестрано : Силикон може издржати и топлу и хладну температуру. Отпоран је на старост, сунчеву светлост, влагу и хемикалије. Силикон има способност равномерно дистрибуирати топлоту и способност да се одмах охлади након загревања. Веома преносиви и издржљиви, они могу лако замијенити посуђе за једнократну употребу. Микровална пећница, замрзивач и суђа за суђе.

Из свих ових разлога, волимо силикон као материјал за сигурне производе за ваш дом и породицу.

Две важне напомене:

1) Не осећамо довољно истраживања око силиконске бакље како би га промовисали.

2) Наши коментари изнад су специфични за силиконске посуде за храну, брадавице и зубе произвођене од стране произвођача које носе. Ми смо веома дубоки са сваком компанијом како бисмо се уверили да су угледни и да праве одговарајуће тестирање.


Par:Силиконска матична хемијска стабилност и механичка својства Sledeći:Силиконска кухињска посуђа Висока температура, меко, против-обрастање