Силиконски рукав са топлотном стабилношћу и хемијском стабилношћу

- Oct 17, 2017-

Тренутно, у фармацеутској производњи, Силиконски рукав се често користи за течност за пренос, перисталтичке пумпе и операције наводњавања.

Силикони су комерцијална имена за многе производе, али већина су направљена од Поли два метил силоксана (ПДМС). Ови полимери карактеришу висока ковалентна везна чврстоћа, отпорност на ломљене ланце (органски силицијум има ултраљубичасту (УВ) стабилност, термичку стабилност и хемијску стабилност, тако се лако стерилише). Поларни главни ланац је склон лансирним ланцима, али метил групе на ланцу могу пружити заштитне мере.

Дакле, органски силицијум има хидрофобну воду у Поли Поли метил силоксан (ПДМС) модел површински контактни угао је виши, је 108 °. Због ове хидрофобности, силиконски рукав у одсуству сурфактанта, силикона и воденог медија не реагује, само у јакој алкалној или јакој киселој средини.

Цријево је пакирано у калупу од 50 метара и појединачно се пакује у двослојном запечаћеном полиетиленском врећу након екструзије. Вриједно је напоменути да, с обзиром да Силокане има термосетирање, не могу се обрађивати као термопластични. Из истог разлога, они не могу бити термички затворени; Стога, када је спојена, силиконска епрувета са силиконским рукавима обложена је на зглобу цријева цријева, а двије коренске везице су причвршћене из супротног правца и црево је причвршћено. Ко-калуп је изводљив и понекад се користи у пољу медицинских уређаја.

Транспарентност Силикона најбоље се описује као "прозирна" у поређењу са неким органским термопластичном пластиком. Резултат је да су силиконски еластомери направљени од црева направљени од силиконских полимера и аморфног силицијума. С обзиром да два материјала имају различит индекс рефракције и немају специфичну методу мешања, сви силиконске цеви су прозирне.

После очвршћавања, силиконски еластомери показују значајна механичка својства, укључујући средњу тврдоћу и високу разлику истезања, али мању затезну чврстоћу од полиуретана (ПУ). Имају лепљиву површину и већи коефицијент трења од ПТФЕ, али су много мање крути. Због њихове хидрофобности и одличних електричних изолатора, привлаче прашину. Опсег радне температуре већи је од поливинилхлорида (ПВЦ).

Силиконски рукав у силиконским цевима може укључивати: линије за екструзију или геле (које могу бити узроковане превременом солидификацијом у екструдеру); Мехуриће (влага у процесу чврстоће може да се апсорбују ваљци за хлађење два ваљка да би се формирала пара или х-си≡ са хидроксилном материјом у производу који је очвршћен платином да би се формирао водоник); контаминација честица.

Одређивање граница ових недостатака није лак задатак, али их треба детаљно описати у продајним спецификацијама произвођача. ИСО стандарди који се односе на силиконске еластомере за екструдирање црева чак се реферирају и код визуелне контроле. Друга питања везана за механичка својства односе се на отисак и руковање. Проблем је у томе да се употребљава најмањи траг за "управљање" цријева у фармацеутској производњи док се избјегавају кинкс и други проблеми. Варијанте које треба размотрити обухватају радијус савијања (радијус савијања дела црева мерен на највишу унутрашњу површину савијања) и сила савијања (потребан је напон за савијање до наведеног радијуса).

Силиконска цијев се понекад може одштампати кроз вањску ознаку, али због тога што је његова површина мања, адхезија мастила није добра, кориштењем најчешће кориштених растварача у процесу чишћења се лако може избрисати. Силикон може бити мешана боја. Баријум сулфат се обично користи као бијели пуњач за боју процеса подлоге, или за непропусне медицинске уређаје за коекструзију.

Par:Силиконска изолација, неклизајућа, креативна декорација, Sledeći:Силиконски колач калупа уверите се да је свако произведено колач од калупа безбедно и нетоксично