Prednosti kuhanja sa silikonskim pećnicama

- May 31, 2019-

1. Jednostavan za okretanje

Silikonske posude čine da se jednostavno ispeče ili odležu pečeni proizvodi i kuvana jela kao što je mesna štruca. Budući da su toliko fleksibilni i potpuno ne-štapni, nema više frustracije kada se neka od vaših predivnih kreacija zaglavi u unutrašnjosti tiganja - što je samo srceparajući kada ste uložili pravi napor da isprobate nešto ukusno i domaće made.

2. Sigurno za upotrebu

Silikon se brzo ohladi kada ih izvadite iz pećnice, to znači da će vam posuda biti hladna da bi se dotakla obruča, tako da možete rastopiti kolače i kolače - ili što god trebate učiniti, bez rizika od spaljivanja na vrućem pan.

3. Lako se čisti

Silikonski predmeti za pečenje su jednostavni za upotrebu, potpuno ne-štapni, tako da nikada ne postoji ništa 'pečeno' da bi se pokušalo očistiti!

Možete jednostavno popuniti posude ili kalupe u mašini za pranje posuđa (čak i na donjoj polici) ili ih oprati ručno u toploj vodi sa sapunom - čak ih možete i okrenuti nagore prema van, ako to želite!

Nikada nije bilo nikakvih lukavih uglova ili pukotina koje bi očistile bilo koji oblik pan-a koji odaberete - i ima puno, srca, zvijezda i još mnogo toga!

Silikon je otporan na mrlje, tako da neće izbledeti ili promeniti boju i zato što je neupijajući i otporan na ogrebotine, ne morate da brinete o bakterijama koje vrebaju neviđeno.

4. Lakše dobiti savršene rezultate

Silikonski Bakeware sve peče ravnomjerno. Kada koristite metalnu posudu, možete da se oštetite na ivicama gde je kolač bio u kontaktu sa stranama lima. Ovo se ne dešava sa silikonskim posudama, sve se smeđe ravnomerno smeđa.

Osim toga, zato što se posuda tako brzo ohladi, ono što ste ispečili ne ide u kuvanje u limu, vrijeme kuhanja prestaje kada izvadite posudu iz pećnice.

5. Silikon ne apsorbuje mirise kuhanja

Budući da je silikonska posuda za pečenje potpuno neporozna, ona ne upija mirise iz onoga što ste kuhali. Na primjer, možete ispeći pikantnu mesnu štrucu, oprati svoju tavu u toploj sapunici i onda ispeći čokoladnu tortu ako želite i vaša torta neće imati nagoveštaj začinskog mesnog štruca!

6. Sigurno koristiti u širokom rasponu temperatura

Svi brendovi silikonskih proizvoda za pečenje imaju drugačije upute za upotrebu, ali kao dobro pravilo palca možete koristiti svoje posude u zamrzivaču sve do minus 40oC. U pećnici ih možete koristiti do 250oC - to je oko 480oF (Fahrenheit).

7. Jednostavno skladištenje

Ova vrsta peći za pečenje lako se skladišti jer su lonci lagani i fleksibilni. Nikad se ne morate brinuti da će se razbiti, ogrebati, udubiti ili zarđati.


Par:Brzi razvoj i primjena silikonskih kalupa za kolače Sledeći:Kako koristiti Silikonski Bakeware