Za i protiv pečenja sa silikonom

- May 27, 2019-

Za i protiv pečenja sa silikonom

Pros

Čišćenje : Možete silikon okrenuti prema van i ući u teške uglove. Možete ga potopiti bez brige da će doći do zarđanja ili oštećenja. To čini čišćenje vetra!

Izdržljivo : Za razliku od metala, ne morate se brinuti o tome da se silikon razvija hrđa tokom godina. Za razliku od stakla, ne morate brinuti o tom materijalu koji se razbija ako ga ispustite. Da, to je investicija, ali to je vredelo za mene.

Ušteda prostora : Kao što je ranije pomenuto, silikon može biti veliki štedljiv prostor. Dakle, umesto da se u vašem ormaru lupi jedva korišćena metalna posuda za kolače, možete imati neke mekane, prilično silikonske čašice za kolače koje zauzimaju isti prostor kao i šoljica za kafu!

Za višekratnu upotrebu i ekološki prihvatljiv: Ako koristite metalnu posudu za kolače, morate koristiti te čaše za papir sa kolačićima od papira - koje će se neizbježno baciti. Ali sa silikonskom verzijom, eliminišete potrebu za tim papirnim čašama, tako da tako stvarate manje papirnog otpada.

Cons

Istraživanje bezbednosti je uočljivo : upravo to zvuči. Nema mnogo istraživanja o tome da li je kuvanje silikona sigurno. To znači da ne postoji mnogo "sigurna" ili "nije sigurna" literatura. Dakle, morat ćete sami odlučiti! Ja lično mislim da je u redu i prilično uživam u kuhanju.

Može se rastopiti : Silikon nije napravljen da se koristi na direktnim izvorima topline, kao što su ploča za roštilj, štednjak, otvoreni plamen ili brojler. Upotreba na jednom od ovih izvora je zaista vjerovatno da će je otopiti.

Može se degradirati : neki ljudi, kao što je SF Gate, tvrdili su da se silikon može probušiti i degradirati na druge načine. Pretpostavljam da to ima veze sa kvalitetom silikona koji kupujete. Da li ste kupili stvari koje postaju bele kada ih uštinete? Verovatno će ugristi prašinu pre proizvoda koji to ne radi. Osim toga, ja stvarno ne mislim da je "ponižavajuće" je con jer ništa ne traje zauvijek! Staklo se razbija i metalna hrđa. Nijedan materijal nije savršen.


Par:Kako koristiti silikonski paneli za pečenje Sledeći:Kako očistiti mirisni silikonski ledeni nosač