Rešenja za sprečavanje kocke leda

- May 28, 2019-

Sprečavanje kocki leda od lepljenja


1. Nemojte prepuniti pladanj. Posude za kocku leda imaju individualne džepove za svaku kocku leda iz nekog razloga, i vodeći računa da voda ostane unutar granica svakog džepa pomoći će da vaše kockice leda lakše izađu iz pladnja kada budu zamrznute.

Ako je voda u posudama za kocku leda povezana, zamrznut će se kao jedan veliki blok leda, koji će biti teže razbiti i ukloniti iz pladnja.

2. Ne stavljajte pladnjeve za led. Kada postavljate posude za kocku leda jedna iznad druge, hladni zrak iz zamrzivača ne može ući između posuda, izaziva zamrzavanje kocki leda u donjoj posudi odozdo prema gore. Pošto se voda širi kada se smrzne, dno će se zatim proširiti na dno ležišta i na taj način zalijepiti za pladanj.

Ako vam je potrebno više partija leda za žurku ili poseban recept, zamrznite kockice za ledene kockice jednu po jednu, a zatim ih složite jednom kada se svi zamrznu.

3. Očistite tacne prije ponovnog punjenja. Ljudi će često dopunjavati pola punu ledenu kocku kako bi bili sigurni da imaju dovoljno leda, ali to može dovesti do toga da se led zalijepi za pladanj. Umesto toga, potpuno ispraznite posudu za kocku leda i pustite je da se osuši pre dodavanja sveže vode da biste napravili još leda.

Kada se zamrzne, led se uvek može prenijeti u plastičnu vreću koja se može zatvoriti ili u zamrzivaču ako je potrebno da oslobodite pladanj da biste napravili još leda.

4.Provucite mekanu silikonsku pliticu. Dok su pladnjevi za kocku leda tradicionalno napravljeni od metala, plastika je sada izbor materijala. Međutim, neki noviji pladnjevi za kocku leda su napravljeni od savitljivog silikona, i oni mogu biti odlični za led jer se zapravo može gurati ili stisnuti dno svakog džepa kockice leda da bi ga oslobodili iz ležišta.

Da biste uklonili kockice leda iz silikonske fioke, savijte obe strane ležišta da biste olabavili kocke. Držite ladicu u obe ruke i postavite indeksni ili srednji prst ispod jedne kocke leda na dnu ležišta. Pritisni prstom na dno kocke, a kocka leda će iskočiti. Zgrabite ga drugom rukom dok je još gurate od dna.

Silikonski nosači rade najbolje kada su čisti i nemaju ostatak naoblake, pa ih isperite vrućom vodom i sapunom između četkica.


Par:Kako napraviti loptice Oblik leda Sledeći:Kako koristiti kolač za pečenje