Savjeti za odabir i upotrebu silikonskih posuđa

- Jun 11, 2019-

Savjeti za odabir i upotrebu silikonskih posuđa


Obavezno odaberite posuđe napravljene od 100% silikona hrane. Punila mogu ugroziti kvalitetu i trajnost silikona.


Potvrdite da sva korištena bojila nisu na bazi BPA i da je obavljeno ispitivanje olova, posebno za proizvode sa svijetlim bojama.


Nemojte se zavaravati od termoplastificirane gumene posude (TPR). Izgledaju i osjećaju se isto, ali TPR nije tako izdržljiv i ne podnosi velike vrućine kao što je silikon. Proizvodi poput ovih mjernih čaša izrađenih od TPR-a često imaju kruti plastični kostur i mogu se izvijati ako su izloženi toplini.


Imajte na umu da deterdženti za pranje posuđa bez fosfata mogu uzrokovati da se silikonska posuđa nađu na vodenim mrljama ili da zadrže određene mirise / ukuse. Nije velika stvar, samo dodajte malo bijelog octa ili netoksičnog sredstva za ispiranje poput Ecovera u svoj ciklus pranja.


Postoje slučajevi kada trajnost i praktičnost pobjeđuju, a moje čaše i čaše od nehrđajućeg čelika ostavljaju u ormaru. Dakle, s obzirom na izbor između plastike napravljene od kancerogenih i endokrinih hemikalija koje ometaju, odlučio bih se za silikon u bilo kojem trenutku.Par:Како направити и чувати коцке леда Sledeći:Начини за чишћење силиконског пекмеза: метод први