Vrste pepeljara

- Oct 21, 2019-

Vrste pepeljara


Na tržištu postoji mnogo različitih vrsta pepeljara, uključujući bezdimnu pepeljaru, staklenu pepeljaru ili čak umjetnički kameni pepeo. Kada odabirete pepeljaru, ona ima puno veze s osobnim preferencijama i vašim potrebama za pušenjem.

 

SILIKONSKI ASHTRAJ

Silikonska pepeljara je gotovo neuništiva pepeljara i napravljena je od tvrdog silikona. Ove vrste pepeljara obično imaju utore i rupe na bočnim zidovima koje vam omogućavaju da držite stvari poput cigarete, alata za bušenje ili čak i upaljača. Neke silikonske pepeljare mogu čak da drže papir za namotavanje ili otpušteni duvan i bilje. Ove vrste pepeljara dolaze u različitim bojama i dezenima koje možete izabrati.

 

SMOKELESS ASHTRAY

Pepeo bez dima dizajniran je za uklanjanje dima i pepela iz zraka koji se nalazi u blizini pepeljare. Ove pepeljare koriste ugljene filtere kako bi uklonili dim iz zraka. Većina tih pepeljara napravljena je da budu vrlo tiha. Pepeo bez dima idealan je ako kod vas nepušači žive ili posjećuju svoj dom. Odlični su i za automobile i putovanja.

 

POCKET ASHTRAY

Ova vrsta pepeljare super je mala. Džepni pepeo dizajniran je tako da bude prenosiv kako biste ga mogli koristiti u pokretu. Oni su dovoljno mali da stanu u džep i dolaze u raznim stilovima i bojama. Jedina mana je to što ove pepeljare ne treba puno da se u njih uklapaju, to je zato što je glavna svrha džepnog pepeljara imati brzi i efikasni spremnik za cigarete / pepeo kada ste vani i kad se spremate.

 

CIGAR ASHTRAY

Pepeljare za cigare veće su od pepeljara za cigarete i imaju veće utore za držanje cigara. Ove pepeljare dolaze u mnogo različitih oblika, veličina i dizajna. Tipični pepeljari za cigare su kvadratnog ili okruglog oblika. Ove pepeljare mogu se koristiti i za cigarete, međutim, utori su mnogo veći i ne sadrže cigarete.

 

PORTABLE ASHTRAY

Prijenosni pepeljari su mali i često se isporučuju s poklopcem. Neki od ovih pepeljara izrađeni su od metala i stavljaju se na privjeske za vašu udobnost, dok su drugi dovoljno mali da ih možete prebaciti. Dizajnirane su s idejom da ćete je donijeti tamo gdje idete. Prijenosni pepeo odlično je koristiti za izlaske, na godišnji odmor ili čak za nošenje u torbi kada pepeljara nije dostupna. Također, prijenosni pepeo dolazi u različitim bojama, veličinama i dizajnu što kupnju čini zabavnom.

 

STAKLO ASHTRAY

Staklene pepeljare dolaze u različitim stilovima i bojama. Neke od ovih vrsta pepeljara vrlo su ukrasne i lijepe, dok su druge izrađene od običnog stakla. Često puta obične staklene pepeljare podsjećaju vas na pepeljare koje su se nekada koristile u restoranima ili u kuglanama. Staklene pepeljare su lijepe jer su malo teže od ostalih pepeljara i odlične su za boravak u zatvorenom ili otvorenom prostoru. Jedina mana staklenog pepeljara je što je lomljiva, pa pripazite da ih ne ispustite.

 

ROK / KAMENI ASHTRAYS

Te su pepeljare napravljene od kamena ili kamena i obično su teži od modela stakla. Međutim, i dalje su lomljivi. Tipični kamen za izradu ovih pepeljara je mramor. Mnogi vole kamene ili kamene pepeljare jer su lijepe i vrlo dekorativne.


Par:Kako peći obične mafine Sledeći:Silikonske naočare za crno vino