Начини за чишћење силиконског пекмеза: метод први

- Jun 04, 2019-

Начини за чишћење силиконског пекмеза: метод први

Силиконски пекарски прибор одличан је за максимизирање простора за одлагање у вашем ормару, али често га је тешко очистити. Чини се да се масни остаци и остали остаци хране неумољиво придржавају. Међутим, уз мало масти за лактове, соду бикарбону и сапун против масноће, свој силиконски пекмез можете добити као ново у трену.

Прва метода: Коришћење сапуна за сушење масноће

Напуните судопер сапуном и водом. Зауставите свој кухињски судопер и напуните га врло врућом водом - колико год можете да поднесете. Улијте неколико капи сапуна против масноће и измешајте да вода надође. Сапун за суђе за резање масти дизајниран је да се тешко уклони мрље попут оних које је славно набавио силиконски колач.

Обавезно користите веома топлу воду. Топла или хладна вода неће бити тако ефикасна у чишћењу посуђа од силикона.

Силиконски прибор за печење намочите у сапун за резање масти . Ставите силиконске потрепштине у врућу воду са сапуном и оставите да се натапа. Оставите пекмез у судоперу најмање тридесет минута, мада ћете га можда требати оставити мало дуже (један сат) за заиста јаке флеке.

Иако би ваша предност могла бити употреба природнијег сапуна за суђе, ти састојци неће бити ни приближно тако ефикасни за тврде мрље које ћете наћи на свом силиконском пекмезу.

 

Пилинг опрати неабрабразивном сунђером. Нанесите још сапуна за суђе за масноће и рибањем силиконске керамичке керамике оперите небразивне сунђере. Стварно уђите унутра и тешко очистите мрље.

Можда ћете морати да потрошите прилично времена и енергије решавајући се ових мрља.

Поновите поступак. Да бисте избацили мрље, можда ћете морати поновити поступак неколико пута. Требат ће вам права маст за лактове да би се неке од тих флека извукле из вашег силиконског пекмеза. Покушајте поново да користите сапун за суђе за резање масти и истрљате га изнова и изнова.

Покушајте да користите још топлију воду други пут. Ако користите гумене рукавице, моћи ћете да користите топлију воду док чистите ваше силиконске пекаре.

Исперите и осушите силиконске кексе. Када завршите са чишћењем мрља на свом силиконском пекмезу, требало би да исперите сав преостали сапун у судоперу. Затим ставите посуду за печење наопако на пешкир или сталак за сушење тако да вода цури.

Обавезно оставите да се силикон потпуно осуши пре него што га поново почнете користити. Обично то траје најмање сат или два.Par:Savjeti za odabir i upotrebu silikonskih posuđa Sledeći:Предност поређења силиконског посуђа и других материјала “