Načini za čišćenje silikonskog pekmeza: Metoda treća

- Jun 06, 2019-

Treća metoda: Preduzimanje preventivnih mjera

Isperite odmah nakon upotrebe . Jedna od najgorih stvari koje možete učiniti kod silikonskih pekmeza je da ostaci ostanu dugo vremena prije čišćenja. Čim završite sa pečenjem, silikonsko posuđe za pečenje namažite sapunom za suđe za rezanje masnoćom. Ovo će vam pomoći u održavanju integriteta silikonskih keramičkih sudova i olakšat će buduće čišćenje mnogo lakše.

U najmanju ruku, silikonske keramičke posude napunite vodom i sapunom za suđe odmah nakon upotrebe kako biste se kasnije vratili i očistili.

Izbjegavajte upotrebu abrazivnih sunđera. Čišćenje silikonskog pekmeza abrazivnim sunđerama neće djelovati efikasnije u čišćenju nego što to čini obična spužva ili krpa. A čak može oštetiti i vaš silikonski kolač.

Upotrebom abrazivne spužve možete odseći komade silikona i vremenom minimizirati nelepljive elemente tepsije.

Prepustite se sprejevima za kuhanje. Silikonski proizvodi za pečenje smatraju se nehrđajućim, stoga ne morate koristiti sprejeve za kuhanje koji se ne lijepe za ovu vrstu pekmeza. Neće vam pomoći da stvari izvučete iz silikonske tave brže nego što biste to mogli.

Uz to, upotreba sprejeva za kuhanje sa silikonskim pekmezom doprinijet će ljepljivom, masnom neredu koji ćete morati kasnije očistiti i nanijeti veću štetu vašem tavi s vremenom.


Par:Карактеристике силиконског материјала Sledeći:Шта су силиконске рукавице