Начини за чишћење силиконског пекмеза: Друга метода

- Jun 05, 2019-

Друга метода: Уклањање тврђих флека

Пре чишћења загрејте силиконске кексиће . За екстра јаке масне мрље, може бити корисно загревање силиконског пекмеза у пећници пре чишћења. Загрејте пећницу на 177 ° Ц на 350 ° Ф. Након што се рерна потпуно загреје, ставите силиконске кексе у рерну на десет минута. Ово ће вам помоћи да загрејете мрље од хране које су се закачиле на пекмез и олакшале њихово чишћење.

Након што сте загрејали пекмез, покушајте да га оперете сапуном и содом за печење.

Пазите да се не изгори док рукујете пекмезом када га извадите из рерне.

Нанесите соду бикарбону . Умотајте силиконске кексе у судопер и истресите сву воду. Желите да предмет буде влажан, али да не мокри. Идентификујте места на којима још увек постоје масне мрље од хране и поспите мало соде бикарбоне на свако место.

Будите сигурни да дајете обилно посипање соде бикарбоне, а не само лагано прашење.

Направите пасту од соде бикарбоне. Сода бикарбона нежно измасирајте влажном крпом тако да вода помаже да се сода бикарбона формира у густу пасту. Желите да се паста сода бикарбона наноси на сваку мрљу на вашој силиконској керамичкој посуди.

Нека се сода бикарбона потпуно осуши, што може потрајати неколико сати.

Исперите и поновите. Након што се сода бикарбона потпуно осуши, исперите је у судоперу врућом водом. Ако се мрље у овом тренутку нису распршиле, покушајте поново да га оперете сапуном за сушење масти или да поново нанесете соду бикарбону.

Можда ћете морати поновити овај поступак доста пута да бисте савршено очистили силиконске кексе.

Исперите и осушите прибор за печење . Када завршите са уклањањем пасте соде бикарбоне, употријебите мало сапуна за прање силикона. Затим исперите сав сапун у кухињском судоперу. Силиконски прибор за печење ставите на пешкир или сталак за сушење и оставите га да се потпуно осуши пре употребе предмета.

Пазите да не чувате силиконске кексе у ормару док је још влажан, јер то може довести до стварања плијесни и бактерија на вашем кухињском прибору.


Par:Novi proizvod - silikonski kalup za led s mačem Sledeći:Uvođenje silikonskog kalupa za led