Zašto se silikonske rukavice u pećnici razlikuju od ostalih vrsta rukavica

- Jun 20, 2019-

Zašto se silikonske rukavice za pećnicu razlikuju od ostalih vrsta rukavica?


Nema sumnje da su silikonske rukavice za pećnicu mnogo bolje od konvencionalnih ručnika od pećnice. FDA ih preporučuje, kao i mi. Nekoliko faktora zbog kojih se ističu:

Silikonske rukavice za pećnicu izrađene su od visokokvalitetnog silicija, što ih čini otpornim na toplinu čak i pri vrlo visokim temperaturama

Za razliku od konvencionalnih rukavaca od platna za koje se zna da nose mnoštvo mikroorganizama koji uzrokuju bolest kad ostanu vlažni i neoprani, silikonske rukavice u pećnici ne ostavljaju bakterije da se ubiju jer su vodootporne.


Silikonske rukavice za pećnicu pružaju bolje prianjanje u odnosu na tradicionalne rukavice za pećnicu.

Brzi pogled na silikonske manšete za pećnicu može vas smatrati najboljima kada se koriste u garaži. Daleko od toga. Silikonske manšete u pećnici su zapravo kuharin najbolji prijatelj u kuhinji. To je zato što su ove rukavice vrlo otporne na vrućinu. Mogu izdržati temperature i do 260 stupnjeva Celzijusovih.

Ono što je više unikatno u tim rukavicama je da oni također čine vrlo jednostavno stavljanje predmeta u kipuću vodu tako što nježno stavljate predmete koje želite bez prskanja vode. Pored toga, ove rukavice mogu izdržati pare što ih čini izuzetno pogodnim za odvod tjestenine i kuhanog krumpira, a da pri tome ne nastanu opekotine.

Ako volite pripremati kineska jela, tada bi silikonske rukavice trebale biti vaš najbolji izbor. To je zato što će vam ove rukavice pružiti prijeko potrebnu zaštitu od opekotina od prskanja i vrućeg ulja. A kako su ove rukavice neporozne, ne biste se trebali brinuti oko higijenskih standarda, jer se lako čiste. Također je vrijedno napomenuti da postoje razne marke silikonskih rukavica za pećnice koje dolaze s uklonjivim oblogama za bolju udobnost.


Par:Zašto koristiti silikonske posude za ledene kockice umjesto plastičnih ladica Sledeći:Kako peći obične mafine